Rozijnenbrood

Aantal personen: 6 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Greetje van de Weide » Type: Meer van het type: Brood-sandwiches

Rozijnenbrood Bereidingwijze

Doe de rozijnen in een kom en zet ze gedurende 90 minuten onder lauw water. Weeg al de grondstoffen af die je nodig hebt voor de rozijnenbrood. Laat je rozijnen dan uitlekken in een zeef. Doe de bloem in de magimix en voeg de malse boter in blokjes toe en de eidooiers en de suiker en laat de machine te draaien. Warm de melk iets op in de microgolfoven of in een pannetje en doe de gist erbij en roer tot de gist volledig gesmolten is en voeg het dan via de opening boven bij de bloemmengeling. Voeg daarna het zout toe en laat draaien totdat er een deeg is onstaan. Voeg nu de rozijnen toe en zorg wel dat je geen ijzeren mes gebruikt waardoor de rozijnen kapot zullen gaan. Bebloem het aanrecht en plaats het deeg erop. Stuif goed na met bloem en maag het deeg een bol. Laat dit onder een theedoek 40 minuten rijzen. Maak weer een bolvorm en laat het deeg ditmaal 15 minuten rijzen. Vet een broodblik, cakeblik, maar ook een springvorm kan voor dit brood gebruikt worden, in met boter en plaats het dan in de bakblik. Dek af met een theedoek en laat één uur rijzen. Verwarm tegen het einde van de rijsttijd de oven op 190 graden. Klop een eidooier met ietwat op en bestrijk de bovenste van de rozijnenbrood ermee en plaats gedurende 40 minuten in de voorverwarmde oven. Haal het rozijnenbrood uit de oven en laat volledig afkoelen op een rooster. Snij de rozijnenbrood het best met een elektrisch mes of met een broodsnijder.

Boodschappenlijstje
  • 600 Grm Tarwebloem
  • 300 Ml Volle Melk
  • 18 Gram Verse Gist
  • 4 Eierdooiers
  • 130 Gram Roomboter
  • 100 Gram Fijne Suiker
  • 1 El Zout
  • 250 Gram Rozijnen
Probeer ook eens...