Notarisappel In Notensiroop

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Anders

Notarisappel In Notensiroop Bereidingwijze

Los de suiker op laag vuur in 250 ml water op. Schraap met de punt van een scherp mes het merg uit het vanillestokje. Voeg het merg, het vanillestokje, het kaneelstokje en de steranijs toe aan de siroop. Laat de siroop tot een kwart inkoken. Neem de pan van het vuur en laat de siroop met de specerijen vijftien minuten trekken. Verwarm de oven voor tot 200 graden. Verwijder met een appelboor de klokhuizen van de Notarisappels. Zet de appels in een braadslede of lage ovenschaal. Neem de specerijen uit de siroop en voeg de noten toe. Schep de notensiroop in en rond de appels. Bak de appels in de voorverwarmde oven 20-25 minuten, tot ze zacht beginnen te worden maar nog steeds stevig zijn. Serveer met lobbig geklopte, ongezoete slagroom.

Boodschappenlijstje
  • 200 Gr Rietsuiker
  • 250 Ml Water
  • 1 Vanillestokje, Opengesneden
  • 1 Kaneelstokje
  • 1 Steranijs
  • 4 Notarisappels
  • 75 Gr Ongezouten Noten, Bijvoorbeeld Amandelen, Hazelnoten En Pecannoten
Probeer ook eens...