Siciliaanse Pastasalade Met Kip
Aantal personen: 4 » Keuken: Mediterraan » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Salades
Bereidingwijze•Snij de kipfilets in hapklare brokjes, kruid ze met peper en wat zout en bak ze mooi goudbruin in wat olijfolie. •Maak de courgette en venkel schoon en snij deze in julienne, stoof even aan in een likje olijfolie, breng op smaak met wat Provençaalse kruiden. •Kook de pasta al dente, snij de olijven in twee, de tomaten in reepjes. •Maak nu de dressing: Meng hiervoor wat olijfolie met de mosterd en de witte wijn en breng aan de kook in een sauspannetje, voeg de room toe en laat even zachtjes wat inkoken, werk af met wat zwarte peper en de basilicum en hou warm. •Giet de pasta af en meng er de groenten, olijven, kip, tomaten en de helft van de ham onder, overgiet met de warme dessing. •Verdeel over pastaborden en werk af met de rest van de ham, vers geraspte Pharmezaanse kaas & basilicum.
- 500 Gr Spirelli
- 2 Kipfilets
- Handvol Olijven
- Courgette
- Venkel
- 200 Gr Gedroogde Tomaten Op Olie
- Voor De Dressing:
- 2 El Olijfolie
- Half Glas Witte Wijn
- 1 El Mosterd
- 2 Dl Room
- Vers Gesnipperde Basilicum
- 200 Gr Pharmaham, In Reepjes Gesneden
- Vers Geraspte Pharmezaanse Kaas
- Provençaanse Kruiden, Peper En Wat Zout