Slagroomtaart Met Frambozen
Aantal personen: 8 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Gebak
BereidingwijzeVerwarm de oven voor op 175°C. Klop 4 grote eieren schuimig en luchtig met 150 g suiker. De eimassa moet als het ware als een lint van de garde lopen. Zeef hierboven het zelfrijzend bakmeel en spatel alles luchtig door elkaar met een (metalen) lepel. Vet de bodem van een ronde bakvorm (Ĝ 24 cm) in met Blue Band Vloeibaar en laat het beslag hierin glijden. Bak het biscuitbeslag in de oven in ca. 35 à 40 minuten gaar. Laat de vorm in de uitgeschakelde oven 20 minuten afkoelen en keer de vorm dan boven een rooster. Snijd de taart doormidden met behulp van een draad. Dit geeft een mooier resultaat. Zet een kleine inkeping in het deeg en trek een tussen beide handen gespannen draad er strak door. Klop de slagroom stevig met de slagroomversteviger en de vanillesuiker. Bestrijk de onderste taarthelft met 2/3 van de slagroom en bedek met frambozen. Bestrijk het snijvlak van de andere taarthelft licht met slagroom en leg hem op de frambozen. Bestuif de bovenkant van de taart met poedersuiker en bedek met rozetten slagroom. Garneer de taart met de resterende frambozen.
- Voor Het Deeg:
- 4 Grote Eieren
- 150 Gr Suiker
- 150 Gr Zelfrijzend Bakmeel
- Blue Band Vloeibaar, Om In Te Vetten
- Voor De Vulling:
- 5 Dl Slagroom
- 1 Zakje Slagroomversteviger
- 400 Gr Frambozen (2 Doosjes)