Stoofvlees Op Vlaamse Wijze

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Anders

Stoofvlees Op Vlaamse Wijze Bereidingwijze

Aan deze stoofpot wordt traditioneel een boterham met grove mosterd toegevoegd. Dit zorgt ervoor dat het gerecht goed bindt. Bereidingswijze Pel de uien en snipper ze in fijn. Snijd het vlees in grote stukken. Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees rondom bruin. Haal het vlees uit de pan en bak de uien zacht in de achtergebleven boter. Voeg één eetlepel bloem toe en roer die goed door de boter. Giet het bier er langzaam bij en voeg suiker, azijn, tijm, laurier en fijngehakte peterselie toe. Smeer de mosterd op de boterham en doe die samen met het vlees in de pan. Laat het geheel onder af en toe roeren minimaal 2 uur garen. Voeg zout en peper naar smaak toe en serveer het stoofvlees met gekookte aardappelen.

Boodschappenlijstje
  • 3 Uien
  • 700 Gr Runderstoofvlees
  • 50 Gr Boter
  • 1 El Bloem
  • 2 Flesjes Donker Belgisch Bier
  • 1 El Bruine Suiker
  • Scheutje Witte Wijnazijn
  • 2 Tijm Takjes
  • 1 Laurierblaadje
  • 2 Verse Peterselie Takjes
  • 1 Volkoren Boterham
  • 1 El Grove Mosterd
  • Zout En Versgemalen Peper
Probeer ook eens...