Sweet And Spicy Elvis Eggs

Aantal personen: 1 » Keuken: Anders » Geplaatst door: Matthijs Kleijnee » Type: Meer van het type: Roerbakken

Sweet And Spicy Elvis Eggs Bereidingwijze

Dit gerecht heb ik een keer uitgeprobeerd en het beviel me zo erg dat ik het wil delen. deze is voor 1 persoon maar je kan het makkelijk aanpassen voor meerdere mensen. een lekker, groot ontbijt waar je heel lang mee voort kan! pan op laag vuur smelt een klein klontje boter in de pan. leg de banaan er in. makkelijk is om met twee helften van de banaan te werken. Doe ongeveer twee minuten per kant. hij hoeft niet helemaal zacht te worden, als hij maar een beetje warmer is. leg de helften op je bord en doe er wat kaneel overheen. doe de twee eieren in de pan. roer en hak ze door elkaar zodat je roerei krijgt. doe er wat peper en zout op naar smaak. ik gebruik ongeveer 5 keer draaien met een pepermolen en 3 keer met zout. doe er een mespunt sambal manis bij en roer het er door heen. tot slot doe je het kaas bovenop en roer je tot het er helemaal in is gesmolten. doe het dan op je bord. nu het op je bord ligt is het lekker om een klein beetje kaneel over het ei heen te doen. je maakt alles af door de ahornsiroop over het ei en over de banaan te doen. rooster nu ook de boterham. snijd hem door de helft. de ene helft besmeer je met een beetje pindakaas, waar je wat plakjes van je banaan op kunt doen. de andere helft kan je eten met het ei. en zo heb je een lekker, pittig en stevig ontbijt! laat weten hoe je het vond!

Boodschappenlijstje
  • 1 Bruine Boterham
  • 2 Eieren
  • 1 Eetlepel Ahornsiroop (maple Syrup)
  • 1 Theelepel Sambal Manis
  • 1 Banaan
  • 2 Handjes Geraspte Jonge Kaas
  • Zout
  • Peper
  • Klein Beetjte Pindakaas
  • Boter
  • Kaneel
Probeer ook eens...