Vietnamese Loempia's

Aantal personen: 8 » Keuken: Indiaas » Geplaatst door: Hein Epema » Type: Meer van het type: Anders

Vietnamese Loempia's Bereidingwijze

Laat de loempiavellen ontdooien. Laat de rijstmie wellen zoals op de verpakking staat en spoel goed af met koud water.Snij de rijstmie heel kort. Schil de winterwortel met een dunschiller, en rasp ze fijn op een keukenrasp. Fruit de ui in een scheutje olie tot ze glazig is, voeg dan het gehakt toe en bak het rul. Voeg nu de kool en wortel toe, en roerbak enige minuten beetgaar. Zet het vuur uit, en voeg de rijstmie toe. Roer alles goed door elkaar, maak op smaak met een flinke scheut ketjap, een lik smambal, peper en zout en eventueel een klein scheutje azijn met een lepeltje suiker, voor een licht zoetzuur accent.Laat goed afkoelen. Maak een papje van een scheut water en een beetje maizena. Neem twee loempiavellen op elkaar, leg recht voor je op het aanrecht. Leg een flinke eetlepel vulling onderaan de vellen, smeer de randen in met wat van het water/maizena mengsel en vouw de randen ongeveer 1 centimer naar binnen toe en dicht. Begin nu de loempia op te rollen, naar boven toe, rol de groente stevig stevig in de vellen. Geef bovenaan nog een likje water en plak de loempia goed dicht. Vouw eventuele uitstekende of geopende uiteinden goed naar binnen. Maak zo ongeveer 20 loempias. Verhit in een stevige pan ongeveer een liter olie tot het gaat walmen. Frituur hierin de loempias tot ze goudbuin zijn, een minuut of drie a vier, en laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer met zoete chillisaus.

Boodschappenlijstje
  • 300 Gram Geschaafde Witte Kool
  • 300 Gram Half Om Half Gehakt
  • 1 Winterwortel
  • 1 Ui
  • 75 Gram Rijstmie
  • Sambal
  • Zoete Ketjap
  • Zout En Peper
  • 40 Loempiavellen
  • Zonnebloemolie
  • Zoete Rode Chilisaus
Probeer ook eens...