Vleesreepjes Met Cashewnoten En Rozijnen

Aantal personen: 4 » Keuken: Indiaas » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Rijst

Vleesreepjes Met Cashewnoten En Rozijnen Bereidingwijze

Voorbereidingstijd: 15 min. Bereidingstijd: 15 min. 1. Snijd de hamlapjes in smalle reepjes van ca. ½ cm breedte en meng ze met de kerriepasta. 2. Breng de rozijnen met de rum aan de kook, zet het vuur af en laat ze 5 minuten wellen. 3. Pel en halveer de uien en snijd ze in reepjes. 4. Snijd de wortels schuin in dunne plakjes (¼ cm). 5. Verhit de olie in een wok of ruime braadpan en roerbak hierin als de olie begint te dampen de reepjes vlees 3 minuten op een hoog vuur. 6. Voeg de ui en de wortels toe en roerbak ze 3 minuten mee. 7. Voeg de rozijnen met de rum en ½ kopje water toe, breng het geheel aan de kook en laat het 2 minuten pruttelen. 8. Zet het vuur af, roer de zure room er half door (niet helemaal mengen) en strooi de cashewnoten en de munt of peterselie erover. Lekker met gekookte linzen en Basmati rijst

Boodschappenlijstje
  • 500 Gram Hamlappen
  • 5 Eetlepels Zonnebloemolie
  • 2 Eetlepels Muntblaadjes, Fijngehakt
  • 12 Eetlepels Rum
  • 8-10 Eetlepels Kerriepasta (of 2 Zakjes)
  • 4 Eetlepels Rozijnen
  • 400 Gram Wortels, Geraspt
  • 100 Gram Cashewnoten
  • 4 Eetlepels Zure Room
  • 2 Uien
Probeer ook eens...