Mini-flapjes Op Indische Wijze
Aantal personen: 4 » Keuken: Indiaas » Geplaatst door: Dirk-Jan Weusthuis » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeHaal de bakplaat uit de oven. Verwarm de oven voor op 180°C (stand 6). Week de rozijnen in warm water. Bak het vlees en de gehakte ui met een beetje olie in een pan met anti-aanbaklaag. Voeg daarna de uitgelekte rozijnen, de kruiden en specerijen toe. Meng gedurende 1 minuut en haal van het vuur. Voeg de helft van het losgeklopte ei toe. Kruid met peper en zout. Snijd met behulp van een snijvormpje of een kopje 8 cirkels met een diameter van 9,5 cm uit het bladerdeeg. Bevochtig de randen en verdeel de vulling overde 8 fl apjes. Plooi elk pakje in 2 en zorg ervoor dat de randen goed gesloten zijn door ze met behulp van een vork aan te drukken. Besmeer de fl apjes met de rest van het losgeklopt ei. Bak gedurende 15 minuten in de oven. Laat 5 minuten afkoelen en dien op met de mango-chutney.
- 1 Pak Bladerdeeg
- 150 Gr Gehakt Van Lams Of Rundvlees
- Ui
- 1 Soeplepel Rozijnen
- 2 Soeplepels Gehakte Koriander
- 1 Soeplepel Gehakte Munt
- Komijnpoeder
- Pikante Curry In Poeder
- Kaneel In Poeder
- 1 Soeplepel Arachideolie
- Zout En Peper
- Mango Chutney