Waterkerssoep Met Aardappel

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Janske Reuten » Type: Meer van het type: Soepen

Waterkerssoep Met Aardappel Bereidingwijze

Verhit wat olie in een grote pan en voeg hier de sjalotten en prei aan toe. Kook dit gedurende 5 minuten op een laag vuur. Voeg de aardappels en de waterkers aan het sjalot mengsel toe en bak onder af en toe roeren nog 3 minuten. Nadat u dit heeft gedaan voegt u de bouillon toe met wat melk. U kunt het zelf op smaak brengen met wat peper en zout. Breng dit aan de kook, zodra de soep kookt temper dan het vuur en laat de aardappels afgedekt in ca. 20 minuten gaarkoken. Neem de pan van het vuur en laat het enkele minuten afkoelen. Zodra de soep wat is afgekoeld schenkt u de soep in een blender/mixer en pureer het mengsel tot een gladde soep. Voeg daarna de gepureerde soep weer toe in een schone pan en warm het op.

Boodschappenlijstje
  • 1 El Zonnebloemolie
  • 1 Dunne Prei
  • 225 Gram Aardappels
  • 225 Gram Waterkers
  • 425 Ml Groentebouillon
  • 425 Ml Halfvolle Melk
Probeer ook eens...