Franse Mayonaise
Je bent hier: Blogs » Franse Mayonaise Categorie: Recepten » Datum: 27-05-2016
Ik vond het altijd heerlijk, een zure mayonaise! ik at het voornamelijk vroeger op onze vakantie reisjes richting Frankrijk. Dan stopte we meestal wel bij een wegrestaurant als tussenstop en ja, dan aten we wel een Frans patatje met Franse mayonaise, echt zo-veel lekkerder dan de Yo-fresh of normale mayonaise zoals wij die in Nederland kennen.
FF bellen
Hé pap, hé jongen! alles goed? ja prima met jou ook? ja goed!, waarvoor ik bel, ik wil graag een zure mayonaise maken. Ah je bedoeld de Franse mayonaise? Ja die! Oke, komt ie, heb je pen en papier bij de hand? Jazeker!
Ingrediënten
- 1 of 2 ei dooier(s) (afhankelijk van de hoeveelheid mayonaise 2 eidooiers is zeker voor 4 personen!)
- 2 a 3 eetlepels witte wijn azijn of normale azijn
- 1 a 2 eetlepels Franse mosterd
- Olijfolie of Zonnenbloemolie
- Peper en zout
- Staafmixer
- Scheid de eidooier(s) en voeg deze toe aan een kom.
- Voeg hieraan toe wat zout en peper samen met de azijn en mosterd.
- Mix dit geheel glad.
- Voeg nu druppelsgewijs de olijfolie toe en blijf continu mixen.
- Tip! gebruik hiervoor een keukenmixer of staafmixer.
- Er kan behoorlijk wat kracht nodig zijn voor het stijf kloppen van de Franse mayonaise
- Blijf olie toevoegen totdat je een dikkere mayonaise hebt.
Op de foto heb ik een recept gemaakt van een lekker stuk entrecote samen met een oven aardappeltje met tijm, rozijmarijn met gepofte knoflook. Met daarbij een klodder Franse mayonaise en wat snijboontjes gestoomd met een uitje
Bekijk andere blog posts