Noodles met kipdij

Je bent hier: Blogs » Noodles met kipdij Categorie: Recepten » Datum: 28-06-2016

De bereiding

Dit recept is voor 2 á 3 personen.

Start met het snijden van de kipdij in blokjes te grootte van een dobbelsteen. Marineer dit vervolgens voor minimaal een half uur met alle onderstaande kruiden. Snij vervolgens de knoflook en gember heel fijn. Snij vervolgens de sperziebonen in kleine stukjes en doe hetzelfde met de paprika. Zet de pan op middel hoog vuur en voeg een scheut zonnebloem olie toe en roerbak de knoflook samen met de verse gember voor 1 a 2 minuten. Voeg vervolgens de kip toe en bak deze goudbruin totdat het gaar is. Zet de kip vervolgens in een schaal apart en voeg vervolgens de groente toe en roerbak deze 5 minuten op middel vuur. Voeg er 2 theelepels zout en peper aan toe. Kook ondertussen de noodles volgens de verpakking en laat deze uitlekken. Voeg vervolgens de kip en noodles toe aan de groente en bak deze nog voor 5 minuten mee. Voeg een half glas water toe aan de pan doe direct de deksel op de pan en draai het vuur terug naar de lage stand. Laat het geheel nog 15 minuten pruttelen.

Serveer de noodles met kip bijvoorbeeld met wat lente uit en komkommer.

Ingredienten
  • 500 gram kipdij
  • 1 pak noodles
  • 2 theelepels ketoembar
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepels zwarte sojasaus
  • 3 cm verse gember
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 2 stengels versie peterselie
  • 1 rode paprika
  • 200 gram sperziebonen
  • Peper en zout
  • 1 eetlepel sambal oelek
  • 1 eetlepel vissaus
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel djinten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Een halve komkommer en 1 stengel lente ui

Bekijk andere blog posts