Gebakken zalm
Je bent hier: Blogs » Gebakken zalm Categorie: Recepten » Datum: 25-05-2016
Ik liep van het weekend in de Lidl, eigenlijk voor groente en fruit want dat is daar zo lekker. À fijn van het 1 kwam het ander en zo vaak bij boodschappen doen koop ik veelal meer dan gepland. Bij binnenkomst gieren de ideeën al door mijn hoofd, bij het zien van een paksoi denk ik direct, wat zal ik daar eens mee maken? Zo liep ik maar de koel afdeling en herinnerde mij dat een kennis me vertelde over de zalm van de Lidl. Die zalm moest namelijk prima zijn, plus een gebakken zalm vindt mijn vriendin heerlijk. Dus ik besloot de zalm dan ook te kopen. Bij thuiskomst stopte ik het vlees en vis in mijn vriezer.
Vanochtend haalde ik de zalm uit de vriezer, dat is super handig. Na mijn werk is het wel ontdooit en kruid ik de zalm nog even kort in met wat dille, limoensap en wat peper en zout. Ik moest wel even mijn vader bellen om te vragen naar de perfecte bereidingswijze van zalm bakken. Want hoe doe je dat goed? Mijn vader is namelijk chef-kok en heeft altijd wel een paar tips. Deze deel tips deel ik graag hieronder.
Zalm bakken
- Voordat je begint, zorg voor een zalm van goede kwaliteit met huid.
- Neem een pan, ruim genoeg voor de grote van je zalm.
- Verwarm de pan voor op middelhoog vuur en smeer deze goed in met een goede olijfolie.
- Nadat de pan warm genoeg is, leg je de zalm op de huid in de pan.
- Draai het vuur direct terug naar middel.
- Controleer of de zalm niet te hard bakt aan de onderkant.
- Kijk of de zalm een mooi bruinige kleur heeft op de huid kant.
- Draai vervolgens het vuur terug naar middel/laag en draai de zalm om.
- Bak de zalm nu langzaam gaar.
- Let op! zorg ervoor dat de zalm niet te hard bakt, controleer dus of je pan niet te heet is! Doe je dit wel dan stollen de eiwitten in de zalm en daardoor krijg je een droge zalm en dat wil je niet!
Hieronder heb ik nog een recept beschreven voor een gebakken zalm met couscous, worteltjes en wat frisse komkommer.
Bekijk andere blog posts