Tom kha kai soep

Je bent hier: Blogs » Tom kha kai soep Categorie: Recepten » Datum: 02-06-2016

Deze soep is echt één van de beste kippensoep die ik ken

Ik heb mijn recept de afgelopen tijd continu verbetert en bijgeschaafd, ik weet zeker dat deze Thaise kippensoep ook wel 'Tom kha kai' genoemd een succes is bij jou vrienden en familie! De soep komt oorspronkelijk uit Thailand en staat voor Thaise kokossoep met kip. De soep is heerlijk romig van smaak door de kokosmelk. Daarnaast heeft het ook een zoete tint met wat frisse smaken door limoenblad en limoensap. Het is echt belangrijk dat je een goede basis kippenbouillon maakt voordat je ook maar bedenkt deze soep te maken. Een goede basis is sowieso het halve werk in deze kippensoep.

Kokosmelk

Ik koop altijd de kokosmelk van 'Kara', dit vind ik persoonlijk de beste kokosmelk voor deze Thaise kippensoep.

Voedingswaarde en overige van Kara kokosmelk

  • Kara kokosmelk
  • lLnd van herkomst: Indonesië
  • Ingrediënten: Naturlijk cocosextract (99,92%) stabilisator E415, E412, E407.
  • Prijsindicatie: +/- € 2,40 (500ml)

De basis kippenbouillon

Deze kippenbouillon is de basis voor veel soorten soepen, met name geschikt voor de oosterse soepen door het gebruik van laos en citroen gras.

  • 2.5 liter water
  • 3 laurier bladeren
  • 4 knoflook tenen (gekneusde knoflook)
  • 2 sereh stengels (alleen de dikke stengels), tip! kneus de sereh stengels met een hamer of dik mes.
  • 3 cm verse Laos in plakken gesneden.
  • 1.5 kg kip met bot, het bot zorgt voor de intense smaak.
  • 5 piment korrels.
  • 1 kip bouillon blokje.
  • Optioneel: 100 gram verse koriander.
De bereiding
  1. Vul de pan met water en kook het voor ongeveer 3-5 minuten.
  2. Voeg vervolgens de kip toe en laat het rustig koken op middel vuur.
  3. Voeg vervolgens de verse Laos, knoflook, citroengras en overige kruiden toe.
  4. Dek de pan vervolgens af en laat eht voor 2 uur rustig koken (belangrijke stap!).
  5. Verwijder vervolgens de kip uit de pan en leg deze apart.
  6. Voeg nu de verse koriander toe en laat het nog voor 1 uur sudderen.
  7. Zeef vervolgens de kippenbouillon door een fijne zeef of theedoek en laat de kippenbouillon rustig afkoelen.
  8. De basis kippensoep is nu klaar voor verdere bereiding.

Wordt vervolgd.

Bekijk andere blog posts