Spaghetti met kipfilet en eigen tomatensaus
Je bent hier: Blogs » Spaghetti met kipfilet en eigen tomatensaus Categorie: Recepten » Datum: 23-05-2016
Altijd fijn een snelle en gemakkelijke pasta, maar o zo fijn! Ik maak mijn vriendin altijd super blij met een pasta, of het nou penne, tagliatelle, spaghetti of macaroni is. Pasta is fijn! En nog beter is een pasta met liefde bereiden zonder potjes en kant en klare sauzen. Ja het kost wat meer tijd maar dat proef je dan ook direct terug en geloof mij degene voor wie jij kookt is je dankbaar! Hieronder deel ik dan ook graag mijn recept op een variatie van spaghetti kip met verse tomatensaus.
De ingrediënten
- 200 gram spaghetti (100 gram p.p.)
- 6 pomodori tomaten
- 1 rode paprika
- 2 knoflook tenen
- 2 sjalotten
- 1 kropsla
- 2 eetlepels Italiaanse kruiden
- 1 kipfilet
- 2 theelepels suiker
- 1 eetlepel tomaten puree
- Peper en zout
De bereiding
- Kook allereerst de spaghetti spaghetti al dente (volgens verpakking)
- Verwarm intussen een grote pan voor en giet hier 2 eetlepels olijfolie in.
- Snijd de knoflook fijn en de sjalotten en tomaten in stukjes.
- Voeg zodra de pan middel heet is de tomatenpuree toe en bak deze kort.
- Voeg vervolgens de uien toe en bak deze kort mee.
- Voeg de knoflook en tomaten toe samen met 2 theelepels suiker.
- Strooi daarna de Italiaanse kruiden in de pan met wat peper en zout.
- Voeg 4 eetlepels water toe en sluit de pan af met een deksel, laat dit kort pruttelen om middel laag vuur voor ongeveer 5 minuten.
- Snijd de kipfilet intussen in blokken
- Voeg deze toe aan de pan en roer het geheel goed door
- Laat dit 10 minuten sudderen op middel laag vuur
- Was in de tussentijd de kropsla en snijd deze in hapklare stukken.
- Na de 10 minuten is de pastasaus met kip klaar om op te scheppen!
- Giet wat goede olijfolie over de spaghetti en roer deze even om.
- Neem een bord, schep hier de spaghetti met daarover de kipfilet met tomatensaus, met daarnaast wat sla.