Turks brood met biefstuk

Je bent hier: Blogs » Turks brood met biefstuk Categorie: Recepten » Datum: 10-06-2016

Het is vrijdag en ik had zin in wat comfort food, lekker maar niet te moeilijk. Ik had nog wat Turks brood liggen, welliswaar oud en droog maar ook dat kun je nog lekker maken! Als je oud brood hebt is het ideaal om te roosteren onder een tosti grill. Hieronder beschrijf ik het recept!

De bereiding

Smeer het Turkse brood in met olijfolie en strooi er wat oregano over met een grove korrel zout en wat peper. Snijd intussen de komkommer, een rode ui, tomaat en bosui in smalle ringetjes. Grill vervolgens de biefstuk lapjes onder de grill voor 1 a 2 minuten. Ik gebruik hiervoor platte biefstuk lapjes en daardoor hoeft het niet lang onder de grill! Grill daarna het Turkse brood kort op de plek waar je het vlees hebt gegrild, hierdoor trekken de sappen van het vlees nog lekker in het Turks brood. Smeer daarna je Turkse brood in met wat ketchup, yo-fresh of knoflook in. Leg daarna de komkommer, bosui, rode ui en tomaat op het brood en maak het af met een biefstuk lapje. Strooi daarna wat venkelzaad over het vlees.

Ingredienten
  • Biefstuk lappen
  • Peper en zout
  • Turks brood
  • Komkommer
  • Tomaat
  • Bosui
  • Rode ui
  • Yo-fresh of knoflooksaus
  • Tomaten ketchup

Bekijk andere blog posts