Slanke bleekselderij salade met walnoten en Turkse yoghurt

Je bent hier: Blogs » Slanke bleekselderij salade met walnoten en Turkse yoghurt Categorie: Recepten » Datum: 23-05-2016

Ik dacht eraan om weer eens goed op mijn voeding te letten, het was zondag en het regende nogal. Ik bedacht me weer eens flink in de keuken te gaan huishouden! Ik trok de koelkast open en zag nog een flinke bleekselderij liggen. Die lag er al een aantal dagen, niets te doen. Ik dacht daar ga ik wat mee maken. We kennen allemaal wel de klassieke waldorf salade en daarop heb ik mijn variatie gemaakt, wel te verstaan zonder Mayonaise! En dus prima voor de gezonde eters onder ons.

Allereerst de ingrediënten

  • 1 Bleekselderij
  • 3 Eetlepels Turkse yoghurt
  • 1 Limoen
  • 1 blokje jonge kaas ongeveer 10 x 10 cm
  • 2 groene harde appels (Granny Smith)
  • 1 eetlepel honing
  • 2 stuks kipfilet
  • 5 eetlepels rozijnen
  • 5 eetlepels walnoten
  • 1 bouillon blokje

De bereiding van de slanke bleekselderij

  • Kook allereerst de kipfilets in water met 1 bouillon blokje gaar.
  • Kook de bleekselderij bijtgaar, zodat het harde er van af is.
  • Wel de rozijnen in een kommetje water
  • Schil de Granny Smith appels en snijd deze in kleine blokjes
  • Snijd de kaas in kleine blokjes
  • Meng 3 eetlepels Turkse yoghurt in een kommetje met 1 eetlepel honing, voeg hieraan 2 eetlepels kookvocht van de kip toe
  • Snijd de bleekselderij en kipfilet in reepjes
  • Snijd de Walnoten in grove stukken
  • Neem een grote kom en meng alle ingrediënten in de kom
  • Schenk vervolgens de dressing van Turkse yoghurt en honing over de bleekselderij salade
  • Je kunt er ook voor kiezen de dressing apart te serveren
  • En klaar is je bleekselderij salade!

Bekijk andere blog posts