Aardbeienpavlova

Aantal personen: 8 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Gebak

Aardbeienpavlova Bereidingwijze

Verwarm de oven voor op 140 graden Bekleed de bakplaat met bakpapier Doe de eiwitten met een snufje zout in een grote, schone, vetvrije mengkom Klop het eiwit met de mixer tot zich stijve pieken vormen Klop de suiker er lepelsgewijs door en blijf kloppen tot het mengsel wit en glanzend is Klop ook de maïzena en azijn erdoor Schep het mengsel in een cirkel van circa 18 cm op het bakpapier op de bakplaat Maak met de achterkant van een lepel in het midden een kuil Zet de pavlova 45 minuten in het midden van de oven Schakel de oven daarna uit en laat het schuim in de oven afkoelen zodat het niet breekt Maak de aardbeien schoon Maal er een beetje peper over en sprenkel er enkele druppels balsamico azijn over Schud ze op zodat deze smaken goed verdeeld zijn Klop de slagroom stijf Vul de pavlova met de slagroom en verdeel daarover de aardbeien

Boodschappenlijstje
  • 3 Eiwitten
  • Snufje Zout
  • 175 Gr Witte Basterdsuiker
  • 2 Tl Maizena
  • 1 Tl Witte Wijn Azijn
  • 250 Gr Aardbeien
  • Versgemalen Peper
  • Balsalmico Azijn
  • 100 Ml Slagroom
Probeer ook eens...