Bonbons Van Sierfruit

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders

Bonbons Van Sierfruit Bereidingwijze

Voordat u de bonbons kunt maken moet tenminste 6 maanden van tevoren het fruit ingemaakt worden. Inmaken Doe de appeltjes of peertjes met de steeltjes, samen met de suiker en de brandewijn (of rum) in een (weck)fles of pot. Keer de fles of de pot de eerste week regelmatig om zodat de suiker volledig oplost. Wanneer u suikersiroop gebruikt (verhouding: 4 eetlepels water op 125 g suiker), hoeft u de pot niet om te keren. Bewaar de pot gedurende 6 maanden op een droge, koele plaats. Na 6 maanden zijn de appels of peertjes voldoende doortrokken en kunt u de bonbons gaan maken. Bereiding Smelt de chocolade au bain marie. Roer de chocolade goed door en dompel dan de appeltjes of peertjes helemaal onder. Trek ze er aan het steeltje uit en laat ze op bakpapier drogen. Bestrooi ze eventueel met nougatinekruimels.

Boodschappenlijstje
  • 450 Gr Sierappeltjes (bijv. John Downy) Of Sierpeertjes (gaaf En Rijp Met Steeltje
  • 125 Gr Suiker (of Suikersiroop)
  • 0.5 L Brandewijn Of Rum
  • 200 Gr Chocolade (puur Of Melk)
  • Zakje Nougatinekruimels (Baukje Bakproducten)
Probeer ook eens...