Meloensalade Met Muntsiroop

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Dolf van den Born » Type: Meer van het type: Anders

Meloensalade Met Muntsiroop Bereidingwijze

Maak een suikersiroop. Verwarm hiervoor de suiker met 100 ml water. Laat een paar minuutjes koken, draai het vuur uit, voeg de helft van de muntblaadjes toe, doe het deksel op de pan en laat een kwartiertje trekken. Maak in die tijd de meloen schoon en snijd hem in kleine dobbelsteentjes van ca. 2 cm. Schenk de lauwwarme siroop over de meloen, schep de rest van de munt erdoor en zet minimaal 1 uur in de koelkast. Garneer voor het opdienen met de geroosterde pijnboompitten. Geef er eventueel een amandelkoekje bij, en misschien een mooie, stevige witte wijn.

Boodschappenlijstje
  • 100 Gr Suiker
  • De Blaadjes Van 4 Takjes Verse Munt Of 2 Eeetlepels Gedroogde Munt
  • 1 Rijpe Suikermeloen
  • 1 Takje Verse Munt, Grof Gehakt Ter Decoratie
  • 2 El Pijnboompitten, Licht Geroosterd
Probeer ook eens...