Chocolade-Ananas-Cake
Aantal personen: 8 » Keuken: Anders » Geplaatst door: Naud Markvoort » Type: Meer van het type: Gebak
BereidingwijzeVet met boter een vierkante bakvorm in van 20 cm doorsnede. Voeg de kaaskwark, suiker, meel, cacao, bakpoeder en eieren samen in een grote kom. Roer het met een garde of elektrische mixer glad. Verwarm de oven voor op 190ºC. Vul het bakblik met het mengsel en strijk het glad. Bak de cake in 20-25 minuten totdat de cake stevig is. Laat de cake daarna afkoelen, haal de vorm eraf en laat het daarna verder afkoelen op een rooster. Giet de ananasstukjes af. Leg wat ananasstukjes opzij voor de decoratie. Roer de rest van de ananasstukjes met de yoghurt en zoet het met de poedersuiker. Strijk de ananasyoghurt gelijk over de cake en garneer deze daarna met de overige ananasstukjes. Strooi er als laatst de geraspte chocalade er over heen om het af te maken.
- 150 Gram Vetarme Mascarpone
- 125 Gram Suiker
- 100 Gram Gezeefde Meel
- 3 Eetlepels Cacaopoeder
- 3 Theelepels Bakpoeder
- 225 Gram Ananasstukjes Uit Blik
- 125 Gram Vetarme Yoghurt
- 1 Eetlepel Poedersuiker
- Geraspte Chocolade Voor Garneren
- Boter Om De Bakvorm In Te Vetten
- 2 Eieren