Chocolade Rol Gevuld Met Yoghurtijs Bosvruchten

Aantal personen: 8 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Gebak

Chocolade Rol Gevuld Met Yoghurtijs Bosvruchten Bereidingwijze

Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Laat de kersen in een zeef goed uitlekken.Splits de eieren. Breng in een pan een laagje water tegen de kook aan. Plaats op de pan een kom die net iets groter is, zodat de bodem van de kom het water niet raakt. Smelt in deze kom de chocolade. Meng het eigeel met de suiker in een schaal en klop dit samen tot het zacht en romig van kleur is. Klop vervolgens de gesmolten chocolade en het bakmeel erdoor. Klop in een andere, vetvrije kom de eiwitten stijf en meng het stijfgeslagen eiwit daarna voorzichtig door het chocolademengsel. Giet het beslag op de beklede bakplaat en smeer het voorzichtig uit naar de hoeken. Bak 15 tot 20 minuten in de oven tot de cake een beetje gerezen en nog zacht is. Snijd ondertussen de kersen in grove stukken. Bedek een stuk aanrecht met bakpapier en keer de bakplaat met de nog warme cake hierboven om. Verwijder het bakpapier en rol de cake heel voorzichtig op. Laat de roulade zo afkoelen. Haal het ijs uit de vriezer en laat het 10 minuten zacht worden. Rol de chocoladeroulade weer voorzichtig uit. Smeer het ijs uit over de cake (2,5 cm van de randen af) en strooi er de stukjes kersen over. Rol de roulade weer op (als het een beetje zou breken is dat geen probleem).

Boodschappenlijstje
  • 150 Gr Pure Chocolade
  • 4 Eieren
  • 100 Gr Suiker
  • 50 Gr Zelfrijzend Bakmeel, Gezeefd
  • 1 Pot Kersen Zonder Pit
  • 1 Bak Hertog Yoghurtijs Bosvruchten
  • Poedersuiker
Probeer ook eens...