Chocoladecake Met Ganache Van Vijgen En Port

Aantal personen: 12 » Keuken: Frans » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Gebak

Chocoladecake Met Ganache Van Vijgen En Port Bereidingwijze

•Klop de boter met de suiker tot een licht romig mengsel. Meng er de eieren en cacao onder, voeg vervolgens de melk en de bloem toe en meng tot een mooi deeg. •Verdeel het deeg onder minivormpjes en bak ze gedurende zo'n 25 min. in een voorverwarmde oven op 175°. •Breek ondertussen de chocolade met de noten en smelt deze, samen met de boter au bain marie. Roer er de gekonfijte vijgen onder en lepel op elke mini cake wat van deze ganache, laat afkoelen.

Boodschappenlijstje
  • 200 Gr Zelfrijzende Bloem
  • 125 Gr Zachte Boter
  • 125 Gr Fijne Suiker
  • 2 Eieren
  • 1.25 Dl Melk
  • 2 El Cacao
  • Voor De Ganache:
  • 100 Gr Pure Chocolade Met Noten
  • 50 Gr Boter
  • 50 Gr Suiker
  • 1 El Gekonfijte Vijgen Op Porto
Probeer ook eens...