Gedroogde Pruimtomaten

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders

Gedroogde Pruimtomaten Bereidingwijze

Verwarm de oven voor op 150 graden. Snijd de pruimtomaten in vieren en verwijder de pitjes en het vocht. Snijd de salie goed fijn en rits de tijm van de takjes. Ontvel de knoflook en snijd deze in kleine stukjes. Leg de tomaten op een bakblik en bestrooi ze met knoflook, kruiden, wat zeezout en een scheutje olijfolie. Twee uur later zijn de tomaten droog en klaar om te worden gegeten. Zet tijdens het drogen de oven op een kiertje. Dan kan het vrijkomende vocht beter weg.

Boodschappenlijstje
  • 8 Pruimtomaten
  • 2 Salie Blaadjes
  • 2 Tijm Takjes
  • 1 Knoflookteentje
  • Olijfolie
Probeer ook eens...