Kalfslever In Port
Aantal personen: 4 » Keuken: Frans » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeDe stevige smaak van de gemarineerde kalfslever komt nog eens extra goed tot zijn recht met pruimen-port chutney, vanwege de intense smaak. Maak een marinade van de port, de tijm en de kruidnagels en leg er de kalfslever in. Laat ca. 2 uur marineren. Draai regelmatig om. Snipper de ui en snijd de wortel in kleine blokjes. Smelt de boter in de pan en bak de ui, de wortel en het spek ca. 5 minuten zachtjes. Ze moeten net kleur krijgen. Neem de lever uit de marinade en dep droog. Doe de lever in de pan bij de ui en de wortel en bak hem op matig vuur aan beide kanten lichtbruin. Giet er de marinade en de fond bij en laat alles in ca. 35 minuten met de deksel op de pan gaar worden. Neem de lever uit de pan en laat het vlees afgedekt op een warme plaats ca. 10 minuten rusten. Doe het vocht uit de pan door een zeef en kook het tot ca. de helft in. Klop er van het vuur af met een garde de boter door en breng op smaak met peper en zout. Geef de saus samen met aardappelpuree apart bij het vlees.
- 1.5 Dl Rode Port
- Blaadjes Van 1 Takje Tijm
- 3 Kruidnagels
- 600 Gr Kalfslever
- Ui
- Wortel
- 100 Gr Ontbijtspek
- 50 Gr Boter
- 5 Dl Kalfs- Of Runderfond
- 100 Gr Ijskoude Boter In Klontjes
- Zout En Versgemalen Peper