Kalkoen In Amandel Roomsaus
Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Rijst
BereidingwijzeZet de kalkoenfilet in koud water samen met prei, wortel, ui en selder. Voeg ook nog een laurierblad, een takje tijm, het amandelpoeder, peper en wat zout toe. Breng aan de kook en laat het vlees hierin zachtjes gaar worden. Schil de paprika en snij in blokjes, ontpit de courgette en snij ook in blokjes. stoof beide in boter en hou opzij. Snijd het vlees in hapklare brokken en hou opzij. Zeef het kookvocht. Maak een blanke roux en laat even droog worden (niet bruin), bevochtig de roux langzaam met het kookvocht (van de kalkoen) en roer zeer glad. Voeg de room toe en laat nog eventjes inkoken. Breng op smaak met peper en zout. Kook/stoom de rijst volgens gebruiksaanwijzing, meng met flink wat fijngesnipperde basilicum. Doe het vlees bij de saus en meng er ook de paprika en courgetteblokjes onder. Verdeel over warme borden en werk af met wat peterselie. Serveer met de rijst.
- 800 Gr Kalkoenfilet
- 6 Dl Kippenbouillon, Mag Van Blokjes
- Preiwit
- 3 Selderijstengels
- 2 Wortelen, In Stukjes
- Grote Rode Ui, Bestoken Met 3 Kruidnagels
- 100 Gr Amandelpoeder
- Courgette
- Rode Paprika
- 4 Porties Rijst (basmati
- Verse Basilicum
- Tijm & Laurier, Zwarte Peper En Zout