Kip Met Cola

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders

Kip Met Cola Bereidingwijze

Laat de cola, de suiker en de bruine fond inkoken tot de helft en voeg een scheutje limoensap, peper en zout toe. Bak de 4 kipfilets tot ze gaar zijn. Maak de puree: kook de aardappelen tot ze gaar zijn en giet af. Voeg de melk, olijfolie en Solo toe en pureer de aardappelen. Kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout. Leg op elk bord een kipfilet in plakjes, overgiet dit met colasaus en schik de puree met behulp van twee eetlepels in drie ‘schuitjes' op het bord (zie foto).

Boodschappenlijstje
  • 4 Kipfilets
  • 3 Dl Melk
  • Nootmuskaat
  • 50 Gr Solo
  • Zout En Peper
  • 1 Kg Aardappelen (bloemig)
  • 2 El Bertolli Extra Vergine Olijfolie
  • 2 Blikjes Cola Light
  • 2 El Fijne Suiker
  • 1.5 Dl Bruine Fond
  • Scheutje Limoensap
Probeer ook eens...