Kip Op Zn Italiaans
Aantal personen: 4 » Keuken: Italiaans » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeKruid de kippenboutjes met peper en wat zout en bestuif ze met wat bloem, bak ze vervolgens mooi bruin aan in wat boter. Voeg de brunoise van selder, wortel en courgette toe, samen met de ui, knoflook en rode peper, laat even meestoven. Blus met de witte wijn en laat bijna volledig inkoken. Giet nu de gevogeltefond en kerstomaatjes over het geheel, kruid met peper & zout en verdeel ook de laurierblaadjes, rozemarijn en salie over de kippenschotel. Sluit de pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat het vlees in zo'n 30 minuten boterzacht worden. Voeg 10 minuten voor gaartijd de in stukjes gesneden mini asperges toe en serveer bij voorkeur met pasta.
- 12 Kippen Onderboutjes
- Dikke Ui
- 2 Knoflookteentjes
- Rood Pepertje, Fijngesnipperd
- 3 Selderijstengels
- 2 Wortelen
- 1 Courgette
- Bloem
- 200 Gr Mini Witte Asperges
- 400 Gr Kerstomaatjes
- 4 Dl Gevogeltefond
- 1 Glas Droge Witte Wijn
- 2 Laurierblaadjes
- 5 Salieblaadjes
- 1 Takje Rozemarijn
- Zwarte Peper Uit De Molen En Zout