Kip Op Zn Spaans
Aantal personen: 2 » Keuken: Spaans » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeSnijd de groenten grof, ontpit de pepertje. Kruid de kippenbouten royaal met peper en wat zout en bak ze goudbruin aan in olijfolie. Strooi er de grof gesneden ui en tomaten rond en laat even meestoven, blus met de witte wijn. Laat de alcohol verdampen. Voeg de rest van de groenten en het pepertje toe en giet de bouillon erbij, breng aan de kook. Draai het vuur matig, roer er de tomatenpuree door en laat in zo'n 20 à 30 minuten gaar worden. Breng op smaak en bind eventueel de saus met wat maïzena. Lekker met rijst of gestoomde krieltjes.
- 2 Kippenbouten
- 1 Rode Ui
- Wit Van één Prei
- 3 Selderijstengels
- 2 Dikke Wortelen
- 2 Tomaten (ontveld,ontpit En In Stukken)
- Spaans Pepertje
- 2 El Tomatenpuree
- 1 L Kippenbouillon (blokjes)
- 1 Dl Droge Witte Wijn
- Olijfolie
- Zwarte Peper Uit De Molen En Zout