Spaanse Churros
Aantal personen: 4 » Keuken: Spaans » Geplaatst door: Jacolien Pek » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeMeng het water, olie en zout in een steelpannetje en breng deze aan de kook. Als dit kookt gooit u in een keer de bloem erbij. Klop het hierna met een houten lepel, u kunt hiermee stoppen als u een gladde stijve deegbal heeft. Doe het deeg in een spuitzak en spuit hiermee stroken, op vetvrij papier, naar eigen wens voor de lengte (ongeveer 10 cm). U kunt ook zelf deze stroken rollen, het word hierdoor alleen wat minder netjes. Pak een pan en vul deze met ongeveer 2 cm olijfolie en verhit deze. Leg de churro’s in de pan en keer deze halverwege om en haal ze eruit als ze goudbruin zijn. Als de churro’s klaar zijn kunt u ze bestuiven met kaneel en suiker voor de extra smaak. Laat deze uitlekken op keukenpapier zodat het vet eraf kan lopen.
- 200 Gram Bloem
- 1/4 Teelepel Zout
- 2 Eetlepels Fijne Tafelsuiker
- 4 Eetlepels Olijfolie
- 1 Losgeklopt Ei