Kipfilet Met Paddestoelenmix
Aantal personen: 2 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeKipfilet kan je heerlijk vullen met paddestoelen. Om de kipfilet te vullen, moet je de filets alleen een beetje plat slaan. Ga als volgt te werk: Verwarm de oven voor op 180 graden. Ik heb als basis de seizoenmelange paddestoelen mix van AH genomen. Deze bevat o.a. oesterzwammen, shi-take en eekhoorntjesbrood. Wrijf de paddestoelen melange schoon met keukenpapier. Was de paddestoelen niet in water! Paddestoelen zuigen zich daarmee vol, en de smaak word dan beduidend minder. Verwijder het onderste stukvan de steeltjes. Snijd de paddestoelen vervolgens fijn. Breng een theekopje water aan de kook en los hierin het halve bouillonblokje op. Hak de walnoten fijn. Smelt een klein klontje roomboter in een koekenpan . Zodra het schuim wegtrekt bak je de paddestoelen lichtbruin samen met de noten. Voeg vervolgens de bouillon toe en laat het wat inkoken. Voeg twee eetlepels creme fraiche toe en roer de creme er goed doorheen. Vervolgens laat je de paddestoelen vulling zo inkoken dat het een goede saus is. Voeg een beetje witte peper toe en eventueel wat zout (de kippenbouillon zal waarschijnlijk zout genoeg zijn) Sla de kipfilets plat. Wrijf ze licht in met paprikapoeder, zout en peper. Verdeel de paddestoelen saus erover heen. Rol het voorzichtig op en steek het dicht met prikkers. Bak de gevulde kipfilet rondom dicht. Leg de gevulde kipfilet in een ovenschaal en verdeel de eventeel overgebleven saus met de jus erover. Zet het gerecht zo'n 40 minuten in de oven. De smaak van de paddestoelen trekt langzaam in je malse kipfilet, terwijl de walnoten een heerlijke bijt aan het gerecht geven.
- 2 Stuks Kipfilet
- 140 Gram Gemengde Paddestoelen
- Halve Blokje Kippenbouillon
- 1 Klontje Roomboter
- 2 Eetlepels Creme Fraiche
- Zout En Witte Peper
- 1 Eetlepel Walnoten
- 1 Theelepel Paprikapoeder