Lekker Belgisch - Gentse Waterzooi
Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeDoe de wortel, prei, champignons en selder in een halve liter kokend (gezouten) water en laat ze hierin zo'n 5 minuten koken. Schep de groenten uit het water en hou het kookvocht. Bak de kippenstukken aan in olie en voeg de sjalotten toe, overgiet de kip met het kookvocht van de groenten en draai het vuur laag. Laat in zo'n 25 minuten gaar worden. Neem de kippenstukken uit de pan en zeef het kookvocht. Maak een blonde (mooi gebonden) roux met boter, bloem en het kippen kookvocht, voeg de rest van het kookvocht en de room toe en kruid met peper, zout, nootmuskaat en paprikapoeder. Voeg de gekookte groenten en de kippenstukken weer toe aan de saus en warm even door. Verdeel de kip, groenten en saus over grote borden en werk af met verse peterselie en een blaadje basilicum
- Braadkip, In Stukken
- 2 Sjalotten, Fijngesnipperd
- 2 Preien (in Julienne)
- 2 Wortels
- 3 Takjes Groene Selder, Fijngehakt
- 100 Gr Kleine Champignons
- Halve Liter Water
- 3 Dl Room
- Handvol Verse Peterselie, Fijngehakt
- Enkele Blaadjes Basilicum
- Arachideolie
- Boter, Bloem
- Peper, Zout, Nootmuskaat, Paprikapoeder