Lichtgebonden Tomatensoep

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Soepen

Lichtgebonden Tomatensoep Bereidingwijze

Snijd de ui fijn en fruit hem voorzichtig in een kleine pan met 1 eetlepel Becel Voor koken, (roer)bakken en braden. Ontvel de tomaten, door eerst een kruis in de tomaten te kerven en ze vervolgens onder te dompelen in heet water. Snijd de ontvelde tomaten in stukjes. Voeg de tomatenstukjes met wat peper en tijm aan de ui toe. Smoor het geheel gedurende 10 minuten op een laag vuur. Pureer de tomaten, bijvoorbeeld met behulp van een (roer)zeef of staafmixer. Verwarm de rest van de Becel Voor koken, (roer)bakken en braden in een andere pan, voeg in één keer de bloem toe en roer dit zorgvuldig door. Voeg de groentebouillon langzaam toe. Roer vervolgens het tomatenmengsel er doorheen. Laat de soep in 10 minuten op een laag vuur gaar worden. Maak de lichtgebonden tomatensoep af met de Becel voor de Koffie. Lekker met soepstengels met sesamzaad.

Boodschappenlijstje
  • 1 Grote Ui
  • 3 El Becel Voor Koken, Roerbakken Of Braden
  • 1 Kg Tomaten
  • Peper Van De Molen
  • Tijm
  • 20 Gr Bloem
  • 3 Dl Groentebouillon
  • 2 Scheutjes Becel Voor De Koffie
Probeer ook eens...