Maderasaus [Klassieker Bij Rundertong]

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders

Maderasaus [Klassieker Bij Rundertong] Bereidingwijze

Stoof de wortel en ui even aan in hete olie en wat boter, voeg de tomaten toe en laat even meestoven. Roer er de tomatenpuree en de bloem door en laat even (onder voortdurend roeren) drogen. Schep nu bouillon bij tot u al roerend een mooi gladde saus verkrijgt. Draai het vuur lager en laat zo'n 30 minuten pruttelen, zeef de saus en hou even opzij. Laat wat olie zeer heet worden en stoof hierin de champignons kort aan, kruid met peper en zout. Giet de gezeefde saus erbij en breng aan de kook. Werk tenslotte af met de Madera wijn en wat verse peterselie, laat pruttelen tot de gewenste sausdikte.

Boodschappenlijstje
  • 1 Dikke Wortel, In Brunoise
  • Ui, Fijngesnipperd
  • 2 Tomaten, Grof Gehakt
  • 70 Gr Tomatenpuree
  • 2 El Bloem
  • Bouillon Van Een Vers Gekookte Rundertong
  • 250 Gr Champignons, In Stukken
  • 1 Glas Madera Wijn
  • Olijfolie & Boter
  • Zwarte Peper Uit De Molen En Zout
Probeer ook eens...