Nieuwe Aardappelsalade
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeBorstel 300g nieuwe aardappels schoon en snij ze in kleine stukken. Kook de aardappels in water met zout ca. 15 minuten en laat ze afkoelen Haal 100g peultjes af Verwijder van 100g groene asperges 2cm van de onderkanten en snij de asperges in schuine stukken van ca. 2cm Breng water met zout aan de kook en blancheer de asperges ca. 5 minuten, voeg de laatste 2 minuten de peulen toe. Spoel de aardappels en de peultjes koud Was 100g veldsla en laat deze uitlekken Was 2 bosuitjes en snij ze in ringetjes Was een 1/2 Spaanse rode peper, verwijder de zaadlijst en hak de peper zeer fijn Maak een dressing van 1 theelepel dijonmosterd met 3 eetlepels witte wijnazijn, gehakte peper en 6 eetlepels zonnebloemolie. Breng op smaak met zeezout en peper Meng alle ingrediënten en schenk de dressing erover.
- Nieuwe Aardappels
- 300 Gr Zout
- 100 Gr Peultjes
- 100 Gr Groene Asperges
- 100 Gr Veldsla
- 2 Bosuitjes
- 2 Spaanse Rode Peper
- 1 Tl Dijonmosterd
- 3 El Witte Wijnazijn
- 6 El Zonnebloemolie
- Zeezout En Peper