Oosterse Gehaktballetjes Met Thaise Curry

Aantal personen: 4 » Keuken: Thais » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders

Oosterse Gehaktballetjes Met Thaise Curry Bereidingwijze

Duurtijd: 30 min Bereidingswijze 1. Meng het gehakt met de noten, koriander, munt, zeste, knoflook, peper en zout en kneed goed. Maak er balletjes van zo groot als een kleine walnoot. Bak ze bruin in wat olijfolie en zet even opzij. 2. Maak ondertussen de curry. Fruit de ui in wat olie, voeg de geraspte gember en Thaise curry toe en roer goed. Blus met de kippenbouillon en voeg de kokosmelk toe. Laat een kwartiertje pruttelen. 3. Doe de spinazie en balletjes bij de curry en laat 15 minuten zachtjes pruttelen. Voeg op het laatst de sojasaus toe en roer goed. Serveer met rijst en gewokte groenten.

Boodschappenlijstje
  • 500 Gram Lamsgehakt
  • 2 Eetlepels Gehakte Cashewnoten
  • 2 Eetlepels Gehakte Koriander
  • 1 Eetlepel Munt
  • 1/8 Citroen, Geraspte Schil
  • 2 Knoflookteentjes
  • Peper En Zout
  • VOOR DE CURRY
  • 1 Grote Ui, Fijngehakt
  • 1 Stukje Geraspte Gember
  • 1 Potje Groene Thaise Curry
  • 1 Blikje Kokosmelk
  • 1/2 Liter Kippenbouillon
  • 2 Eetlepels Sojasaus
  • 2 Handvol Verse Gesneden Spinazie
Probeer ook eens...