Pizza/plaattaart Met Tomaten En Kaas

Aantal personen: 6 » Keuken: Italiaans » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders

Pizza/plaattaart Met Tomaten En Kaas Bereidingwijze

Bereidingstijd: 20-30 minuten Voorbereiding Ontdooi het deeg en bekleed de vorm. Plak de plakjes met water aan elkaar. Prik het deeg in met een vorm op diverse plekken. Snijd de ongepelde tomaten in schijven van een dikke centimeter, maar gooi het bovenste en onderste kapje weg. Rasp de comte. Verwarm de oven voor op 200° C. Strijk een dun laagje mosterd over de deegbodem. Bedek dit met een flinke laag geraspte Comté vermengd met de geraspte belegen kaas. Leg daarop in één laag de tomatenschijven en zorg ervoor dat ze zoveel mogelijk tegen elkaar aanpassen. Bestrooi met peper, zout en oergano. Bedruppel naar smaak met pikante olijfolie. Bereidingswijze Schuif de taart op de onderste richel in de oven op stand onder- en bovenwarmte en laat in 30-35 minuten of meer indien nodig gaar en krokant bakken.

Boodschappenlijstje
  • 8 Plakjes Bladerdeeg
  • 6-8 Tomaten, Stevige En Rijpe (Pomedori)
  • Pittige Mosterd
  • 200 Gram Comtékaas (bij Lidl)
  • 100 Gram Geraspte Belegen Kaas
  • 1 Eetlepel Gedroogde Oregano
  • Peper En Zout
  • Olijfolie (extra Vierge)
Probeer ook eens...