Portugese Eiercake
Aantal personen: 4 » Keuken: Mediterraan » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Gebak
Bereidingwijze1. Zet een pan met het water op het vuur en voeg hier de suiker aan toe. 2. Wanneer de suiker draden begint te maken voeg je de jam toe. 3. Verwarm de oven voor op 200 graden. 4. Kook het mengsel verder door en roer het geheel goed door. 5. Zorg dat alles in elkaar opgelost is, zodat je de verschillende ingredi�nten niet meer kan onderscheiden (homogeen mengsel). 6. Laat het mengsel daarna wat afkoelen. 7. Klop de eieren, samen met de eidooiers, los. 8. Voeg ze vervolgens toe aan het jammengsel. 9. Voeg daarna de kaneel toe en meng het geheel goed door elkaar. 10. Vet wat kleine taartvormpjes in met boter en verdeel het mengsel hierover. 11. Zet de vormpjes in de oven en bak ze in ongeveer 20 minuten gaar. 12. Haal na het bakken de cakes uit de vormpjes en bestrooi ze met wat poedersuiker. Heerlijk met een geflambeerde banaan en een bolletje vanilleijs.
- 250 Gram Suiker
- 1 Dl Water
- 28 Eetlepels Jam
- 4 Eieren
- 4 Eierdooiers
- 1 Theelepel Kaneelpoeder
- Poedersuiker