Rendang Vlees Met Champignons, Broccoli En Rijst Met Cashewnoten

Aantal personen: 4 » Keuken: Oosters » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Rijst

Rendang Vlees Met Champignons, Broccoli En Rijst Met Cashewnoten Bereidingwijze

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak ondertussen de cashewnoten grof. Verdeel de broccoli in kleine roosjes en snijd de stelen in dunne plakjes. Maak de champignons schoon en halveer eventueel de grote exemplaren. Breng, terwijl de rijst kookt, een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook in een ruime pan. Kook hierin de broccoli en de steeltjes in 3-4 minuten gaar. Giet de groente af en laat het uitlekken. Laat een grote wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en wok hierin de vleesreepjes 1 minuut. Roerbak dan de champignons een minuutje mee. Meng de boemboe en 150 ml water door het vleesmengsel en laat het 3-4 minuten op hoog vuur doorkoken, totdat het meeste vocht verdampt is. Schep de cashewnoten door de rijst en verdeel de rijst over 4 borden. Schep het rendang vlees en de broccoli ernaast. Zet voor de liefhebbers Conimex Gebakken Uitjes op tafel.

Boodschappenlijstje
  • 400 Gr Pandan Rijst
  • 4 El Gezouten Cashewnoten
  • 600 Gr Broccoli
  • 250 Gr Champignons
  • Conimex Wok Olie
  • 400 Gr (rund)vleesreepjes
  • 1 Bakje Conimex Boemboe Rendang Vlees
Probeer ook eens...