Rode Kool Op Z'n Zweeds

Aantal personen: 8 » Keuken: Anders » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders

Rode Kool Op Z'n Zweeds Bereidingwijze

Houd 8 mooie bladeren rode kool apart voor de varkenslende. Verwijder het hart en snijd de rest in dunne reepjes. Doe de boter, suiker, zout, kaneelstokje, het water en de azijn in een grote pan. Breng dit mengsel aan de kook. Doe de kool en de ui in de pan als de boter en de suiker zijn gesmolten. Roer goed door en breng opnieuw aan de kook. Laat alles half afgedekt op laag vuur ca. 1,5 uur smoren. Controleer af en toe of de kool niet droog kookt. Voeg eventueel een beetje water toe. Voeg ongeveer 10 minuten voordat de kool gaar is de jam toe en haal de ui er uit. .Daarna de pan geheel sluiten en de inhoud gaar laten smoren op een matige hitte. Als de kool dreigt droog te koken een beetje water toevoegen.

Boodschappenlijstje
  • 1 Kg Rode Kool
  • 4 El Boter
  • 1 El Suiker
  • 1 Tl Zout
  • Kaneelstokje
  • 5 El Water
  • 5 El Rode Wijnazijn
  • Hele Ui
  • 4 El Rode Bessenjam
Probeer ook eens...