Tijgergarnalen Voor Op De Bbq
Aantal personen: 6 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeEens iets anders op de barbeque? Probeer eens tijgergarnalen. Dat is echt heel eenvoudig. Tijgergarnalen zal je meestal in bevroren toestand kopen. Ze moeten nou eenmaal uit het Verre Oosten komen. Je hebt ze echter zo ontdooit door ze even in koud stromend water te zetten. Laat ze dan even goed uitlekken. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd deze fijn. Pel de tenen knoflook en snijd ook deze fijn of pers ze uit. Doe ze in een kom met een paar eetlepels olijfolie en meng ze door elkaar. Doe de garnalen in de kom en bestrijk ze even goed met het marinademengsel. Zet het weg in de koelkast en laat het zo lang mogelijk trekken, liefst minimaal 15 minuten. Leg ze vervolgens op de grill of barbeque en bak ze in 3 minuten per kant gaar. Leg ze er niet te lang op, na 6-8 minuten in totaal worden ze taai. Giet er eventueel nog wat citroensap over.
- Tijgergarnalen
- 2 Knoflookteentjes, Uitgeperst
- 100 Rode Peper
- Flinke Scheut Olijfolie