Tonijnsteak 'Provençale'
Aantal personen: 4 » Keuken: Frans » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeLeg de tonijnsteaks op een ruim bord en bestrooi ze met de tijmblaadjes, bedek met folie en laat één nacht rusten. (dun)Schil de paprika's en pel de uien, was de courgettes. Snij al deze groenten in blokjes. Pel de look maar laat ze heel. Verhit wat olijfolie in een ruime pan en stoof hierin de uien zo'n 5 minuten. Voeg de paprika, courgettes, tomaten, knoflook en laurier. Breng op smaak met peper en zout en laat 10 minuten stoven op een matig vuur. Verwarm de oven tot 180°. Grill de tonijn aan één zijde gedurende zo'n 2 à 3 minuten, hou even opzij. Doe de gestoofde groenten over in een ingevette ovenschotel, leg de tonijnsteaks er boven op en strooi er de olijven rond. Zet deze schoten in de oven gedurende 15 minuten, naargelang de dikte van de tonijn. Serveer de tonijn op een schepje Provençaalse groentjes.
- 4 Tonijnsteaks
- 4 Takjes Tijm, Alleen De Blaadjes
- 2 Rode Paprika's
- 2 Courgettes
- 1 Kg Tomaten
- 2 Rode Uien
- 4 Teentjes Knoflook
- Laurierblaadje
- 12 Zwarte Olijven
- Olijfolie
- Peper En Zout