Tortilla Met Spekreepjes
Aantal personen: 4 » Keuken: Spaans » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeSchil de aardappels en snijd ze in schijfjes van ongeveer 1 cm dik. Zet de aardappels onder water en breng ze aan de kook. Giet ze na vijf minuten koken af. Verhit de olie met de boter in een koekenpan met anti-aanbaklaag op matig vuur. Ik vind het zelf altijd prettig om met roomboter en olijfolie te koken: je krijgt dan een heerlijke smaak en je kan wat hogere temperaturen aan dan normaal. Doe wat magere spekreepjes in de pan. Het gaat niet om de hoeveelheid, maar om de smaak! Snijd de ui in ringen, en snijd de knoflook in plakjes. Fruit ze in de pan rustig tot ze glazig zijn. Dat duurt een minuut of vijf. Vervolgens meng je de aardappelschifjes erdoor. Bak het ongeveer 5 minuten en druk het aan in de pan om een mooi geheel te krijgen. Meng in de tussentijd de eieren met peper en zout en kluts het los. Verdeel de geklutste eieren over de aardappelmassa. Doe een deksel op de pan en laat het in 20 minuten rustig gaar worden. Om de tortilla uit de pan op de schaal te krijgen leg je een bord of schaal op zijn kop op de pan en draai je het geheel in een keer om. Je kunt het ook met pan en al serveren: dan blijft de tortilla langer warm. Het grote varieren kan nu beginnen. Want waarom geen kappertjes meebakken? Of bladpeterselie? Of ansjovis?
- 300 Gram Aardappelen
- 50 Gram Spekreepjes
- 1 Ui
- 2 Knoflookteentjes, Uitgeperst
- 3 Eieren
- 2 Eetlepels Olijfolie
- Klontje Roomboter
- Zout En Peper