Uitsmijter Van Panna Cotta Met Mango Curry Met Maleisische Cake

Aantal personen: 4 » Keuken: Fusion » Geplaatst door: Kaatje Vakkert » Type: Meer van het type: Gebak

Uitsmijter Van Panna Cotta Met Mango Curry Met Maleisische Cake Bereidingwijze

Doe het Paksoi meel en de custard in een kom. Klop de eieren met suiker tot een schuimige massa. Voeg het Paksoi meel en custard in gedeelten toe en klop het vervolgens tot een gladde massa. Voeg nu de koffiemelk toe en meng dit geheel tot een glad beslag. Voeg vervolgens de Pisang Ambon er doorheen. Vet ondertussen de cakevorm in met roomboter of olie. Schep daarna het beslag in de cakevorm en stoom de cake in 45 minuten gaar. Uitsmijter van Panna Cotta met Mango curry Doe de suiker en het ei in een schaal en klop het schuimig. Klop daarna de melk en het kaneel erdoor. Naar mate je meer de kaneelsmaak naar voren wil laten komen voeg je meer kaneel toe. Pak het brood en snijd het in kleine rondjes, dit kan je ook doen door er een glas of beker doorheen te drukken. Wentel de sneetjes brood vervolgens door het mengsel en laat het geheel even weken. Bak de wentelteefjes in koekenpan in 2-3 minuten goudbruin. Maak ondertussen een Algin badje volgens voorschrift. Los de 7,5 gr Algin met een elektrische mixer in 1500 gr water op. Zorg ervoor dat alles volledig is opgelost. Laat het bad 1 à 2 dagen in de koelkast rusten zodat er binding ontstaat. Meng vervolgens in een apart bakje 300 ml mangopuree met gluco en laat het even staan. Neem een (kook)injectiespuit en laat grote druppels van het mango/gluco mengsel in het Alginbad vallen. Hierdoor krijgt het mengsel een ronde vorm. Wacht 2-3 minuten en spoel het af met koud water. Neem 300 ml Panna Cotta en voeg de kappa toe. Neem een eetlepel en schep het op een bord. Neem dan mangocoulis en schep het op de Panna Cotta. Laat het even staan en schep het geheel vervolgens op de wentelteefjes.

Boodschappenlijstje
  • Maleisische Cake - -
  • 200 Ml Pisang Ambon
  • 250 Gr Paksoi Meel
  • 33 Gr Custard
  • 250 Gr Suiker
  • 250 Gr Koffiemelk
  • 5 Eieren
  • 35 Ml Olie
  • 33 Gr Roomboter
  • Uitsmijter - -
  • 300 Ml Panna Cotta
  • 1 Ei
  • 50 Gr Suiker
  • Scheutje Melk
  • 10 Gr Kaneel
  • 4 Sneetjes Brood
  • 300 Ml Mangopuree
  • Gluco
  • Kappa
  • 7,5 Algin
  • 1500 Ml Water
Probeer ook eens...