Visterrine Met Zalm En Tong

Aantal personen: 4 » Keuken: Frans » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders

Visterrine Met Zalm En Tong Bereidingwijze

120 minuten Leg de blaadjes gelatine in een kom met koud water totdat ze zacht zijn. Hak de peterselie fijn. Kook ondertussen 1 dl witte wijn in een pannetje. Haal dit van het vuur als de wijn kookt en voeg de zachte gelatine hier aan toe. Giet al roerend de resterende koude wijn erbij en voeg de gehakte peterselie en de bouillon toe. Schil de wortels met een dunschiller en snij ze in dunne reepjes. Snij de topjes aan beide kanten van de boontjes af. Kook zowel de wortels als de boontjes in ruim kokend water met een beetje zout beetgaar. Spoel daarna de groenten af met koud water. Haal het vet van de zalm en de tongfilets. Snijd de zalm in plakjes van 1 cm dik. Bestrooi de vis met zout en peper. Verhit een pan en bak de zalm en de tongfilets op elke kant 2 minuten aan. Bak de zalm niet te lang zodat de zalm nog mooi roze is van binnen en de vis niet uit elkaar valt. Bedek een cakeblik of terrinevorm met plastic folie en leg hierin de Nori-vellen. De Nori-vellen plak je met water netjes aan elkaar. De visterrine vul je in laagjes zoals lasagne. Haal elk ingrediënt door de gelei en zorg ervoor dat de laagjes verschillende kleuren hebben. Schep als laatste nog de resterende gelei erop en bedek het met Nori-vellen. Rol een baksteen in aluminiumfolie en leg deze er bovenop. Zet de visterrine een nacht in de koelkast.

Boodschappenlijstje
  • Bosje Peterselie
  • 2 Dl Koud Water
  • 10 Gelantine Blaadjes
  • 2 Dl Witte Wijn
  • 2 Dl Groentebouillon
  • 3 Wortels
  • 100 Gr Haricot Verts
  • 600 Gr Zalm
  • 10 Tongfilets
  • Nori-vellen (te Koop Bij De Toko)
Probeer ook eens...