Yoghurttaart Met Mandarijnen
Aantal personen: 8 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Gebak
BereidingwijzeVerwarm de oven voor op 190ºC. Smelt de boter en laat deze afkoelen. Klop eieren, eidooiers, suiker en citroenschil luchtig met de mixer. Zeef de bloem en maizena en spatel dit luchtig door het eimengsel. Meng de gesmolten boter hierdoor. Giet het beslag in de bakvorm en bak het biscuitdeeg ca. 30 minuten in de warme oven. Week voor de yoghurtmousse de gelatine in ruim koud water. Klop de slagroom bijna stijf. Roer de yoghurt glad met poedersuiker en citroensap. Los de gelatine op, in aanhangend water op laag vuur. Meng de gelatineoplossing door de yoghurt. Spatel de slagroom hierdoor. Laat de mousse een uur in de koelkast opstijven. Verwarm de oven voor op 100 ?C (heteluchtoven 80 ?C) . Klop voor de schuimstaafjes de eiwitten stijf met de suiker. Klop er langzaam de poedersuiker door. Schep de eiwitten in een spuitzak met gladde spuitmond en spuit hiervan repen van ca. 4 cm op een bakmatje. Laat de schuimstaafjes ca. 1 uur in de lauwwarme oven drogen. Bereiding Pel de clementines en haal de partjes los. Verwarm de abrikozenjam met 3 el water en roer hier de clementines door. Spuit de yoghurtmousse op de biscuitbodem. Garneer met de clementinepartjes en schuimstaafjes.
- Voor Het Biscuitdeeg:
- 90 Gr Boter
- 5 Eieren
- 2 Eidooiers
- 150 Gr Suiker
- Geraspte Schil Van 0.5 Citroen
- 150 Gr Bloem
- 30 Gr Maizena
- Voor De Yoghurtmousse:
- 4 Gelatine Blaadjes
- 3 Dl Slagroom
- 3 Dl Yoghurt
- 100 Gr Poedersuiker
- Sap Van Een Halve Citroen
- Voor De Schuimstaafjes:
- 4 Eiwitten
- 100 Gr Suiker
- 150 Gr Poedersuiker