Zoete Melktaart
Aantal personen: 6 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Gebak
BereidingwijzeVerwarm de oven voor op 200 graden en vet de quichevorm met wat boter in. Roer voor de bodem de boter en de suiker glad en voeg het ei toe. Zeef de bloem, het bakpoeder en een snufje zout, roer dit door de botercrème en kneed het geheel goed door. Verdeel het deeg over de vorm, inclusief de randen. Gebruik eventueel de achterkant van een lepel om het deeg uit te smeren. Bedek de bodem met bakpapier en leg er de steunvulling in. Bak de bodem 25 minuten. Verwijder dan het papier en de vulling, zet de bodem nog 5 minuten in de oven en laat die daarna afkoelen. Kook voor de vulling de melk met een klontje boter op een matig vuur. Roer in een kom ondertussen bloem, maïzena, suiker en eieren tot een gladde pasta en voeg de vanille-essence toe. Voeg het geheel toe aan de melk en roer in de pan tot het mengsel dikker wordt. Zodra het op dunne vla lijkt, giet u de vulling in de bodem. Laat de taart afkoelen en bestrooi hem met wat kaneelpoeder. ).
- Voor De Bodem:
- 50 Gr Boter
- 50 Gr Suiker
- 1 Ei
- 100 Gr Bloem
- 1 Tl Bakpoeder
- Snufje Zout
- Voor De Vulling:
- 500 Ml Melk
- Klontje Boter
- 2 El Bloem
- 2 El Maizena
- 100 Gr Suiker
- 2 Eieren
- 1 Tl Vanille Essence