Bladerdeeghapjes Met Sardientjes En Olijven
Aantal personen: 6 » Keuken: Spaans » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeMeng de fijngemaakte sardines met de olijven, brood, olijfolie en eieren in een schaal goed door elkaar en breng het mengsel indien nodig op smaak met peper en zout. Leg de bladerdeeg plakjes uit op een werkvlak en steek met bijvoorbeeld een glas of een ronde steker, rondjes uit van 6 tot 8 cm doorsnede. Bestrijk deze met losgeklopt ei en leg op ieder bladerdeegplakje een eetlepel van het sardine-mengsel. Vouw het deeg er omheen, zodat u halve maantjes krijgt, en druk de uiteinden goed aan met een vork. Leg de flapjes op een bakplaat met vetvrij bakpapier. Bestrijk ze daarna met het overige eimengsel en bak de flapjes vervolgens af in een voorverwarmde oven op ca. 175°C in ca. 15 minuten. Neem ze uit de oven en serveer meteen.
- 2 Pakjes Kant En Klaar Bladerdeeg
- 2 In Water Geweekte Plakken Witbrood Zonder Korst
- 2 Blikjes Sardines Op Olie, Fijngemaakt
- 20 Fijngehakte Groene Olijven
- 2 Fijngehakte Hardgekookte Eieren
- Losgeklopt Ei + Kwastje Om Te Strijken
- 2 Eetlepels Olijfolie
- Peper En Zout