Chocoladeijs Met Sinaasappels
Aantal personen: 4 » Keuken: Mediterraan » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders
Bereidingwijze10 minuten Bereiding Pel twee sinaasappelen en leg enkele fijngesneden schillen opzij. Snijd de sinaasappelen in fijne schijfjes en leg ze in een grote kom. Meng op de zijkant het water van sinaasappelbloemen en het sap van de twee overgebleven sinaasappelen onder elkaar. Voeg dit mengsel toe aan de sinaasappelschijfjes, schud goed en bestrooi met kaneel. Laat een uurtje rusten in de koelkast. Laat een eetlepel witte suiker smelten in een beetje water. Voeg er de sinaasappelschillen aan toe en laat op een zacht vuurtje konfijten zonder te karamelliseren. Leg op elk bord enkele sinaasappelschijfjes in een waaier en leg een bol ijs van Carte d'Or in het midden. Werk af met gekonfijte sinaasappelschillen en enkele muntblaadjes.
- Carte D'Or Chocolade Ijs
- 4 Sinaasappels
- 1 El Suiker
- 1 El Water Van Sinaasappelbloem
- 1 Lepel Koffie Met Kaneel In Poedervorm
- Muntblaadjes
- Pijnboompitten