Ribeye Met Paprikasaus

Aantal personen: 2 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Elle Reefman » Type: Meer van het type: Anders

Ribeye Met Paprikasaus Bereidingwijze

Meng in een kom de rode wijn met de rozemarijn en de helft van de knoflook. Leg de ribeyes hierin en marineer ze minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast en keer het vlees af en toe. Laat het vlees voor je het gaat roosteren even op kamertemperatuur komen. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan licht goudbruin. Pureer met een staafmixer de amandelen met de paprika, de chilipeper, de peterselie, de olijfolie en de rest van de knoflook. Breng de paprikasaus op smaak met zout en versgemalen peper, dek de saus tot gebruik wel af. Neem de ribeyes uit de marinade en dep het vlees droog met keukenpapier. Bestrijk de steaks dun met olie en leg ze op een ingevet rooster op de barbecue. Gril ze op heet vuur in 2 tot 3 minuten per kant bruin vanbuiten en rosé vanbinnen. Bestrooi ze met zout en peper en serveer met de paprikasaus.

Boodschappenlijstje
  • 150 Ml Rode Wijn
  • 1 Eetlepel Fijngesneden Rozemarijn
  • 3 Teentjes Knoflook In Plakjes
  • 4 Stuks Ribeye
  • 25 Gram Amandelschaafsel
  • 1 Pot Geroosterde Paprika Uitgelekt Ongeveer 450 Gram
  • 1/2 Stuks Spaanse Peper Zonder Zaadjes
  • 3 Takjes Fijngesneden Peterselie
  • 2 Eetlepels Olijfolie
  • Zout En Peper
Probeer ook eens...